De sjamaan en de Dood

verdiepingstraining.

In onze huidige wereld wordt veel gedaan om de fysieke dood te vermijden en vergeten we vaak dat de dood een essentieel en onvermijdelijk onderdeel is van een oneindige cyclus. In deze training kijken we naar onze eigen verhouding met de dood en leren we werken met sjamanistische en systemische werkvormen die gericht zijn op stervensbegeleiding, afscheidsrituelen en zielewerelden.
 
Vanuit verschillende sjamanistische tradities zijn er inzichten en rituelen rondom de dood die wij nu goed kunnen gebruiken. Hoe kun je een stervende ondersteunen, hoe begeleid je de ziel, wat gebeurt er na het sterven, hoe integreer je dit in de nederlandse tradities rondom sterven, wat is rouwen, enzovoort. Tijdens de training worden verschillende oefeningen gedaan die inzichten opleveren maar die ook weer gebruikt kunnen worden op een ander moment in je leven of in het leven (en sterven) van een ander.
 
Het is een verdiepingstraining waarbij de deelnemers al enige ervaring dienen te hebben met sjamanisme. Van te voren krijg je een vragenlijst van mij met vragen rondom ervaring met de dood, je eventuele vraag, verlangen of verwachtingen.

2 dagen van 10:00 – 17:00
€ 200,-
lokatie variabel
groepsgrootte; 5-15 personen

Datums voor 2023 volgen binnenkort. Vooraanmeldingen kunnen gedaan worden.