De sjamaan begint

Deze serie van drie dagen is bedoeld als (hernieuwde) kennismaking met een aantal essentiële basiskwaliteiten van het sjamanisme of voor mensen die mijn manier van werken willen leren kennen. De hele serie dient als basis voor de jaartraining ‘Systemisch Sjamanisme’. De dagen kunnen echter ook los gevolgd worden door iedereen die nog een keer goed wil oefenen of een bepaald onderwerp wil uitdiepen. We werken met persoonlijke thema’s, vragen en interesses.

  • Kosten € 110,- per dag
  • Wanneer: 3 hele dagen die ook los te volgen zijn: 17 september, 28 september en 1 oktober.
  • Waar: InnSae te Klazienaveen

Dag 1: Het wiel van de 6 richtingen (medicijnwiel)

Op deze dag leren we de diepere betekenissen kennen van de richtingen en overgangen op het wiel. Hoe wordt het symbool van de eeuwige cyclus gebruikt in verschillende sjamanistische tradities, hoe kan de wijsheid van het wiel aangewend worden in ons persoonlijke leven, hoe geeft het inzicht in alledaagse processen en wijst het ons de helende beweging?

Dag 2: Shaman’s power; voorouders, krachtdieren en andere sjamanistische krachtbronnen

In alle sjamnaistische tradities wordt gebruik gemaakt van krachtbronnen. Voorouders, plantmedicijn, dieren, sterren, engelen, elementen, en nog veel meer. Wat zijn de kwaliteiten van de verschillende krachtbronnen, hoe leer je ze kennen, hoe zet je ze in. Deze dag kun je ook volgen als je een bepaalde krachtbron beter wil leren kennen of als je een krachtbron zoekt bij een specifieke persoonlijke vraag,

Dag 3: Trancereizen

In het sjamanistisch werken wordt veelvuldig gebruik gemaakt van trancereizen. Het is een manier om onder meer andere werelden te bezoeken, andere wezens te ontmoeten, om informatie te vergaren, heling te vinden en verbindingen te leggen.

Trancereizen leer je door te oefenen en door een methode te vinden die bij jou past. Deze dag is ook heel geschikt als je al ervaring hebt met trancereizen en je mogelijkheden wil uitbreiden of wanneer je een dag wil oefenen. Iedere oefening wordt op verschillende niveaus aangeboden en kan door iedereen meegedaan worden.