Stervensbegeleiding

Sterven

Wanneer je je realiseert dat je leven niet meer lang zal duren, krijgt het resterende leven een nieuwe betekenis.
Er duiken vragen op over zingeving en invulling, soms over behandelingen en verzorging. Er komen emoties en verlangens vrij, er wordt gevierd, gerouwd en er wordt schoongeveegd.

 

Leven

De kunst van goed leven is, in vrede Zijn met dat wat er is.

Je hoeft niet te wachten met betekenisvol leven tot de dokter vertelt dat je dood gaat.

Je verlangens en talenten ‘leven’, jouw eigen ‘echtheid’, is het grootste geschenk wat je aan jezelf en de wereld kunt geven..

 

Begeleiding

Leven en sterven hoef je niet helemaal alleen te doen. Ik kan je begeleiden om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is, in het resterende leven, in het afscheid nemen, in het accepteren en het transformeren.

Bij de begeleiding maak ik natuurlijk gebruik van mijn jarenlange kennis en ervaring, maar ik maak ook gebruik van mijn gave om de grens tussen leven en dood over te steken, het maken van (sjamanistische) trancereizen en systemische rituelen.  Samen maken we ruimte voor jouw ziel.

De begeleiding kan naast spiritueel en psychologisch, ook praktisch zijn; hoe ga je om met jonge kinderen die achterblijven, hoe kun je mooie herinneringen achterlaten, wat is er allemaal mogelijk bij een uitvaart….

Hoe de begeleiding voor jouw of jouw geliefden eruit ziet bespreken we samen.