Drums

Het bouwen, kopen, bezitten, bespelen en gebruiken van een drum is een heel persoonlijk proces. Voel zelf of je bij het juiste adres bent aanbeland en neem er de tijd voor. Vind een balans tussen gedegen vakmanschap en een spirituele houding die je aanspreekt.
Waar moet je op letten bij het kopen van een drum?

Achtergrond van onze drums
In 2010 kocht ik mijn eigen drum, gemaakt door Vice Native Drums. Een prachtig stuk vakmanschap die mij tot de dag van vandaag dagelijks begeleidt. De ambachtsman achter Vice heeft een ingenieus systeem uitgevonden om de beste drums ter wereld te maken. In 2022 zijn mijn partner Stephan en ik bij Vice in de leer gegaan om meer te weten te komen over het vakmanschap en om deze kennis niet verloren te laten gaan.
De komende jaren blijven we leren! Inmiddels hebben we vele prachtige drums gebouwd.

Wat is er zo bijzonder aan deze drums?
Het frame van de drum is gefreest uit 1 stuk boomstam. Behalve dat dit er prachtig uitziet, zorgt dit voor een ongekende stabiliteit en stevigheid waardoor er veel spanning op gezet kan worden. Het spansysteem zorgt ervoor dat je onder alle omstandigheden je drum goed en snel kan stemmen. Warm, koud, binnen, buiten….een stabiele klank kan overal behouden worden. Kortom; een proffesioneel gebouwd muziekinstument.

Drum kopen bij ons?
Alle drums zijn handgemaakt met veel liefde en vakmanschap. Er zijn geen standaardmaten, iedere drum is uniek.
De drums hebben een doorsnee die varieert tussen de 25cm tot ongeveer 60cm. De houtsoorten en huiden variëren. De combinatie van de grootte, het hout, de huidsoort en hoe mooi de drum eruit ziet, bepaalt de prijs. De prijzen variëren van ongeveer €175,- tot €500.

We hebben altijd een selectie drums in Berlijn, Utrecht en in het Weserbergland (bij Hannover). Je mag de drums bij ons komen proberen en uitgebreid de tijd nemen. Als je verder weg woont, kunnen we je de trommels ook laten zien via Zoom of Whatsapp en ze dan naar je opsturen. Stuur een berichtje naar info@veldsla.com!