Shaman’s Ritual

Shaman’s Ritual ~ Jaartraining systemisch sjamanisme 2024-2025

Een belangrijk gegeven binnen alle sjamanistische tradities is dat er geleefd wordt volgens ‘cyclische principes’. Een doorgaande cyclus van bloei, afscheid, rust en groei. De jaartraining beslaat 8 bijeenkomsten, waarbij we elkaar twee keer per seizoen ontmoeten. We leren oude en nieuwe sjamanistische en systemische werkvormen in te zetten om een vloeiende opwaartse cyclus te creëren voor onszelf, je famliesysteem, de wereld, het voorouderveld en het universele veld.

We maken gebruik van de wijsheid van het jaargetijde, elkaar, de natuur, de levensbron, onze voorouders, en andere oeroude wijsheden, om authentieke kracht wakker en levendig te maken.

We gaan tijdens de training diep in op de systemische en sjamanistisch dynamiek van verschillende thema’s. Een kleine greep uit de thema’s die aan de orde komen: de dynamieken van schuld-onschuld, mannelijkheid-vrouwelijkheid, leven en dood, relaties, familiesystemen, seksualiteit, levensvreugde en krachtbronnen.

Eigen ingebrachte thema’s zijn van harte welkom. We werken met ‘wat er is’.

Na deze cyclus ben je beter in staat sjamanistische rituelen te ontwerpen voor jezelf, voor cliënten en voor groepen. En…onderweg werk je aan je eigen thema’s, stagnaties (of die van de ander, van familie, voorouders of de wereld), het ontsluiten van krachtbronnen en het creëren van heling in een vloeiende opwaartse cyclus.

Om mee te kunnen doen dien je een achtergrond hebben in het sjamanisme en/of systemisch werken. Je dient tenminste de 3 dagen van “De Sjamaan Begint” hebben gevolgd (zie hierboven) of vergelijkbare ervaring hebben. Je kunt de jaarcyclus ook prima nog een keer volgen want iedere keer is het weer anders.

Doe je mee?

Wanneer: 26 oktober en 7 december 2024, 18 januari, 1 maart, 12 april, 24 mei, 5 juli en 30 augustus 2025.
Waar: “InnSae te Klazienaveen
Kosten: € 850,- (in termijnen mogelijk)