De Waanzinnige Sjamaan

Sjamanisme en ‘gekte’ zijn op een bijzondere manier verbonden met elkaar. Gedrag dat in de ene context wordt gezien als ‘waanzinnig gestoord’ wordt in een andere context gezien als ‘waanzinnig verbonden’.  Tijdens dit seminar gaan we in op de raakvlakken van psychologie, psychiatrie en sjamanisme. Welke plek nemen gediagnosticeerde aandoeningen als psychose, narcisme, autisme, dementie, angststoornissen en bijvoorbeeld neuroses  in op het medicijnwiel? Hoe kun je er op een nieuwe manier naar kijken en mee omgaan? Welke rol speelt medicatie en hoe kun je hier sjamanistisch mee werken? Hoe waanzinnig zijn jij en ik?

Op welke andere lagen vind je ‘waanzin’ terug? Kunnen psychiatrische beelden terug te vinden zijn in de mensheid als geheel (een soort pandemie), of bijvoorbeeld in de familieziel?

We vinden samen antwoorden, inzichten en heling aan de hand van oefeningen, rituelen ,onze eigen thema’s en verlangens.

Dit seminar wordt gegeven door mijzelf en door Stephan Mante. Stephan is ervaringsdeskundige op het gebied van psychoses en heeft ervaring als begeleider van jonge mensen die vanuit de psychiatrie hun leven weer op willen pakken. Samen werken we ook voor ‘Freiraum’ in Berlijn, waar mensen met een ‘psychiatrisch beeld’ zich laagdrempelig kunnen melden om juist een opname in een inrichting te voorkomen of om na een opname het leven weer op te pakken.

Het seminar is bedoeld voor iedereen die een beetje gek is (ja jij ook) en geïnteresseerd is in het onderwerp al vragen we, vanwege het niveau van de oefeningen, wel enige ervaring met sjamanisme. Als je je aanmeldt, krijg je een vragenlijstje met de vraag naar je ervaring en je motivatie.

Het seminar wordt gehouden op de prachtige Hof van Axen in Witteveen. In de bossen, aan een prachtig meer, ligt deze oase van rust, groei en bloei. Deze magische plek, het heerlijke eten en de fijne mensen zorgen voor een nog grotere verrijking tijdens dit weekend.

Wanneer: 8, 9, 10 april 2022. We starten vrijdag 8 april om 17:30 en eindigen zondag om 16:00.

Waar: Hof van Axen, Bosweg 4, 9439 TL Witteveen

Kosten:  €387,- Inclusief kamer op basis van 2 personen (1-persoons op aanvraag en bij beschikbaarheid), alle superlekkere verwen-maaltijden en meer.

Deze training wordt op 9, 10 en 11 september 2022, nog een keer in Duitsland aangeboden. De voertaal zal Duits zijn met een Nederlandse vertaling.